Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Festivalul etniilor

3 octombrie 2022

La data de 02 octombrie 2022, in localul Casei de Cultura or.Briceni, s-a desfășurat Festivalul raional al etniilor, care decurge în cadrul Festivalului Republican al etniilor ,,Unitate prin diversitate,, Sărbătoarea a fost organizata de către Secția Cultura și Turism a Consiliului raional Briceni și Primăria Briceni.

Au participat colective artistice din 13 localitati ale raionului cu populație preponderent ucraineană, rusă e.t.c. In recital i-am avut ca oaspeți pe membrii formației folclorice ,,Săteancă,, Casa de Cultura Grimancauti.

A fost o sărbătoare, unde cintecul și dansul, interpretat în diferite limbi, a fost pe înțelesul tuturor. Caci Cultura-uneste!

Am admirat expozițiile de lucrari a meșterilor populari ale diferitor etnii, dar și bucatele traditionale. Lăcașul de Cultura s-a transformat într-o Casă Mare a raionului Briceni, unde trăiesc, muncesc și activează în liniște și pace toți oamenii de bună credință, indiferent de ce naționalitate ar fi.

Mulțumim lucrătorilor din domeniul culturii pentru înțelegere, conlucrare, receptivitate.

La Festival au fost prezenți Președintele raionului Briceni Dl. Vitalii Lupasco, Primarul de Briceni Dl. Vitalii Gorodinschii, Șeful Secției Cultura și Turism a Consiliului raional Briceni Dl. Ilie Zagoriciuc.