Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Istoric

La fel ca majoritatea regiunilor din RSS Moldovenească, raionul Briceni a fost format la 11 noiembrie 1940, cu centrul în orașul Briceni. Până la 16 octombrie 1949, a făcut parte din raionul Bălți, iar după abolirea diviziei raionale, a trecut în subordonare republicană directă. În perioada 31 ianuarie 1952 – 15 iunie 1953, raionul a făcut parte din raionul Bălți, însă, mai apoi, a trecut din nou în subordinea republicană directă.

La 9 ianuarie 1956, raionul Briceni a fost lichidat, iar teritoriul său a fost împărțit între raioanele vecine Edineț, Lipcani și Ocnița. La 24 decembrie 1964, teritoriile ce aparțineau raionului Briceni au fost transferate din raioanele Edineț și Dondușeni în raionul restabilit – Lipcani, iar raionul Lipcani însuși a fost redenumit în Briceni odată cu transferul centrului administrativ în localitatea Briceni. Astfel, teritoriul raionului modern Briceni include teritoriile raioanelor Briceni și Lipcani create inițial.

Din 1999 până în 2002, în cadrul reformei administrative, regiunea a făcut parte din județul Edineț. După desființarea diviziei județene, raionul a devenit din nou o unitate administrativă independentă.