Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

28 Martie – Ziua eliberării orașului Briceni de sub regimul fascist

28 martie 2024

Astăzi, 28 Martie, de Ziua eliberării orașului Briceni de sub regimul fascist, la monumentul Mamei Îndurerate” a avut loc depunerea de flori și a fost adus omagiu soldaților care au decedat pe câmpul de luptă, precum și celor care au muncit în spatele frontului în timpul eliberării orașului Briceni și altor localități din raion.

La eveniment au participat: administrația Consiliului raional Briceni, în frunte cu Președintele raionului Briceni, dl Dorin PAVALOI, Primăria or. Briceni, funcționari publici,  instituțiile publice din raion, copii, locuitorii raionului Briceni.

Odată cu eliberarea orașului Briceni, războiul nu s-a terminat. Frontul a trecut spre Lipcani, până în luna august luptele au continuat în centrul și sudul Moldovei. Mulți dintre concetățenii noștri au rămas pentru totdeauna pe câmpurile de luptă. În memoria celor căzuți pe câmpul de luptă, practic în fiecare localitate din raion au ridicat monumente.

Este de datoria tuturor generațiilor să-și amintească de jertfa adusă în numele păcii și libertății, în numele Istoriei!

Să păstrăm memoria!