Omagiu adus eroilor căzuți la datorie

2 martie 2020

Astăzi, 2 martie, se împlinesc 28 de ani de la începutul Conflictului din Transnistria, această dată este consemnată drept Ziua Memoriei – zi de comemorare a eroilor căzuţi pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

În raionul Briceni, evenimentul a început cu depunerea de flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. A urmat partea festivă în sala de ședințe a Consiliului raional Briceni, în cadrul căreia, a luat cuvîntul Dl Vitalii Lupașco – Președintele raionului, cât și oaspeții prezenți.

În semn de recunoștință, unii veterani ai Conflictului din Transnistria au privit diploma din partea Președintelui raionului, Primarului or.Briceni cît și comisarului-șef din cadrul IP Briceni.

Evenimentul a continuat cu un concert a elevilor din instituțiile de învățămînt din or.Briceni, urmat cu o masă de pomenire eroilor căzuţi pentru apărarea independenţei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Memorie veșnică eroilor căzuți în conflictul de la Nistru și Pace în Republica Moldova. Asta au dorit ei, asta ne dorim și noi.