In raionul Briceni a avut loc o vizită de lucru cu președintele Igor Dodon

2 iunie 2020

Astăzi, cu o vizită de lucru în raionul Briceni, a venit Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. În cadrul evenimentului au avut loc întrevederi cu conducerea raionului,  lucrători medicali și agenți economici din raion.

Împreună cu Vitalii Lupașco, președintele raionului Briceni, și Vitalie Gorodinschi, primarul orașului, au fost discutate problemele social-economice din regiune, inclusiv cele legate de reabilitarea drumurilor, susținerea agriculturii. Au fost date asigurări că autoritățile centrale acordă o atenție sporită dezvoltării multilaterale a raioanelor.

În continuare, a urmat  vizita la IMSP spitalul raional Briceni, unde s-a documentat cu situația epidemiologică. În raionul Briceni, numărul total al celor infectați cu coronavirus este de 18 persoane, doi pacienți au decedat. Au fost adresate mulțumiri personalului spitalului pentru eforturile enorme pe care le depun în combaterea răspîndirii virusului de tip nou accentuînd decizia conducerii țării de a dubla salariile tuturor lucrătorilor medicali, precum și despre decretul care a fost semnat recent, prin care anul 2020 este declarat Anul Lucrătorului Medical. Unii medici au primit Diplome de Onoare.

Președintele a avut o întîlnire și cu Dl Petru Caduc – antrenor emerit de box al Republicii Moldova. În cadrul întîlnirii, Dl Petru Caduc a fost decorat cu Ordinul Republicii pentru merite deosebite în domeniul sportului.

Evenimentul a urmat cu vizitarea unor agenți economici din domeniul agriculturii.