Ei sunt acolo, unde oamenii au nevoie de ajutor

5 aprilie 2021

Salvatorii sunt mereu primii, acolo unde oamenii au nevoie de ajutor, sub clădirile deteriorate în fumul incendiilor, la ridicarea mijloacelor de transport în teritoriile inundate. Ei sunt mereu gata de slujbă, reacționează operativ la fiecare semnal, privind necesitatea acordării ajutorului oamenilor care au nevoie.

Doar în anul trecut în raion au avut loc 25 de incendii, în care două persoane au decedat. În același timp, datorită operațiunilor exacte și promte ale pompierilor a fost scos din flăcări, deja fără cunoștință un bărbat, salvate bunuri materiale și imobile în sumă de peste un milion de lei. Cu părere de rău numărul celor decedați nu se limitează doar cu cei de pe urma incendiilor. În aceeași perioadă au fost scoase cadavrele a trei persoane din lacuri și două din fîntîni.

Anul trecut în raion s-au înregistrat 10 situații excepționale – calamități naturale: (inundații, uragane, grindină) și au fost găsite muniții din timpul războiului.

Serviciul Salvatori, acordă o atenție deosebită metodelor de profilaxie. În 15 localități din raion, în colaborare cu Administrația Publică Locală, au fost instalate detectoare de fum în casele persoanelor în etate și singuratice, au fost inspectate peste 2 mii de case de locuit și înmînate prescripții cu recomandări la peste 5 mii de persoane în scopul prevenirii incendiilor.

De la începutul pandemiei virusului COVID-19, lucrul s-a mărit în volum. Salvatorii împreună cu poliția și medicii participă activ la informarea populației la tema – ” Profilaxia Virusului COVID-19”. În zilele de piață sunt instalate corturi cu materiale informaționale și materiale dezinfectante și de protecție.

În Ziua sărbătorii profesionale, felicităm toți salvatorii și veteranii acestui serviciu cu: ”Ziua Salvatorului”- și le dorim tuturor multă sănătate, rezistență și bunăstare. Aducem mulțumiri deosebite celor care-și îndeplinesc cu mare devotament obligațiunile de serviciu, conducătorilor secției SSE : Bordei Gheorghe, Șchiopu Vadim, Ungureanu Vadim, Melnic Denis, șefilor serviciului incendii – Buzila Vasilii, Odainic Vadim, Juc Nicolai, Melnic Alexandru și tuturor angajaților, precum și drujinei de pompieri din satele Corjeuți și Larga.

Vă dorim o sărbătoare frumoasă