Campania de informare AIPA – 2020

27 ianuarie 2020

La data de 27 ianuarie 2020, în sala de ședințe a Consiliului raional Briceni a avut loc sesiunea de informare, organizată de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) de comun cu Moldova Agroindbank, filiala Briceni. La eveniment a participat Dl Vitalii Lupașco – Președintele raionului, Dl Arcadie Dobuleac – Vicepreședintele raionului, primarii și agenții economici din sectorul agricol din raion.

Reprezentanții Ministerului Agriculturii și AIPA (Dna Rita Lupașco și Dna Mariana Fedorișin) au făcut o prezentare a Proiectelor de subvenționare și a Hotărîrii de Guvern nr 476 din 18.10.2019 privind acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural. Dl Lilian Guțu, șef filiala Briceni, Moldova Agroindbank a evidențiat tematica ”Intervenția Partenerului-MAIB: Oportunități de finanțare” .

A urmat Platforma de discuții/chestionare – opinii, propuneri de îmbunătățire a procesului de subvenționare, dificultăți întîmpinate în cadrul procesului de colectare a documentelor și de depunere a dosarului de solicitare a suportului financiar.